Pogosta vprašanja

Svoja vprašanja nam lahko posredujete na elektronski naslov info@zivalnik.si.

Komu je namenjeno spletno mesto Živalnik.si?

Živalnik.si je največji spletni oglasnik v Sloveniji, ki na enem mestu združuje oglase za živali, opremo, hrano in storitve. Na eni strani kupcem zagotavlja dostop do aktualne ponudbe opreme, hrane in storitev za živali ter oglase za male živali, na drugi pa prodajalcem ponuja prostor za pojavnost svojih oglasov.

Uporabnikom, ki so registrirani kot pravne osebe spletno mesto živalnik.si omogoča oddajo oglasa, kjer lahko potencialnim kupcem predstavijo svojo ponudbo, ki se nanaša na storitve ali izdelke za živali. Spletno mesto živalnik.si nastopa le kot posrednik med prodajalci ter kupci in ne v imenu ali za račun kateregakoli od uporabnikov spletne strani.

Vsak sklenjen dogovor med uporabniki, ki je sprejet na podlagi objavljenih oglasov na spletnem mestu živalnik.si, je izključno dogovor med uporabniki in ne povzroča nobenega posrednega ali neposrednega pogodbenega odnosa med uporabniki in upravljalcem spletnega mesta.

Kako se registrirati kot uporabnik spletnega mesta Živalnik.si?

Ob prvem vpisu oziroma pred prvo oddajo oglasa se je potrebno registrirati. V zgornji navigaciji spletnega mesta živalnik.si kliknite REGISTRACIJA in nato izberite ustrezen tip uporabnika, za katerega se boste registrirali.

Registrirate se lahko na dva načina:

Za splošne uporabnike oziroma fizične osebe, ki ne opravljajo dejavnosti je registracija popolnoma brezplačna. Pravnim osebam in fizičnim osebam, ki opravljajo gospodarsko dejavnost pa se zaračuna članarina, ki je skladna z vsakokrat veljavnim cenikom, objavljenim na spletnem mestu živalnik.si.

Za zavetišča in društva je zaradi narave dejavnosti, ki jo opravljajo registracija brezplačna, ne glede na pravnoorganizacijsko obliko.

Po registraciji lahko uporabniki koristijo vse funkcionalnosti spletnega mesta živalnik.si in objavljajo lastne male oglase. Med postopkom registracije uporabnik izbere uporabniško ime in geslo, ki ju bo uporabljal ob vsaki nadaljnji prijavi.

Registracijski obrazec je treba izpolniti pravilno in v celoti. Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna. Vpisovanje podatkov tretjih oseb brez njihovega izrecnega dovoljenja je prepovedano. Pozor! Uporabniškega imena ni mogoče spreminjati.

Pred koncem registracije mora vsak uporabnik potrditi, da se strinja s pravili in pogoji, navedenimi v obrazcu registracije. Vse vnesene podatke, razen uporabniškega imena, je mogoče po opravljeni registraciji in aktivaciji profila kadarkoli spremeniti.

S klikom na gumb POTRJUJEM REGISTRACIJO uporabnik izjavlja, da so vsi vneseni podatki točni in resnični ter potrjuje, da je star najmanj 15 let. Registracija ni dovoljena fizičnim osebam, ki so mlajše od 15 let.

Po uspešni registraciji je pred začetkom uporabe spletnega mesta živalnik.si, potrebno potrditi profil registriranega uporabnika s klikom na povezavo, ki jo prejmete na vaš elektronski naslov oziroma račun, ki ste ga vnesli v obrazec ob registraciji.

Ostala pravila in pogoji uporabe so podrobno pojasnjeni v pravnem obvestilu, ki ga najdete TUKAJ.

Kako in kje lahko dostopate do svojih podatkov registriranega profila?

Za dostop do svojih podatkov registriranega profila morate biti prijavljeni. V zgornji glavni navigaciji spletnega mesta živalnik.si kliknite na MOJ PROFIL in odprla se vam bo nova podstran z vašimi podatki, ki ste jih vnesli ob registraciji. Tam lahko spreminjate vse svoje podatke profila, vključno z geslom.

Če pa želite dostopati do svojih objavljenih oglasov, jih urejati ali pa izbrisati, kliknite na polje MOJI OGLASI in odprla se vam bo nova podstran, kjer se prikaže seznam vseh vaših objavljenih oglasov. Le-te lahko tukaj urejate po vaši želji.

Kako oddati oglas?

Za oddajo oglasa morate biti registrirani in prijavljeni. V zgornji navigaciji strani kliknite na rdeče obarvano mesto ODDAJ OGLAS, nato kliknite na eno izmed podkategorij znotraj posamezne glavne kategorije. Na primer: v Kategoriji Živali kliknite na eno izmed podkategorij npr. Psi in oddaja oglasa se bo začela.

Ali se lahko k oglasu doda tudi video?

Da. Izbrani video mora biti predhodno naložen na Youtube, nato pa je v obrazcu za oddajo oglasa možnost, ki omogoča, da zgolj prelepite URL naslov (povezavo) vašega videa iz Youtube kanala.

Koliko časa bo viden oddan oglas na spletnem mestu živalnik.si?

Vsi mali oglasi, ki so objavljeni na spletnem mestu živalnik.si, so veljavni 30-dni od dneva objave. Po izteku 30-dnevnega obdobja veljavnosti se objavljeni oglasi umaknejo s spletne strani in niso več vidni javnosti. Ostanejo pa v profilu uporabnika, v zavihku MOJI OGLASI, kjer se izbrane oglase lahko podaljša in s tem omogoči, da so zopet vidni javnosti. Na tem mestu jih lahko tudi po želji urejate, menjavate fotografije, video in ostalo.

Zakaj oglaševati na spletnem mestu živalnik.si?

Vsi ponudniki, ki se registrirajo kot pravne osebe bodisi posamezniki, podjetja, trgovine ali drugi, ki s svojo ponudbo zagotavljajo storitve ali izdelke za male živali, lahko izkoristijo spletno mesto živalnik.si in oglašujejo svoje storitve ali izdelke.

Z registracijo lahko svojo ponudbo storitev ali izdelkov predstavite morebitnim kupcem, gradite na prepoznavnosti blagovne znamke ter s tem prejmete svoje mesto v zavihku TRGOVCI. Registrirana pravna oseba bo imela posebno dodeljeno mesto v zavihku TRGOVCI. Prejela bo svoje polje, kjer bo predstavljena s svojim logotipom (v primeru, da ga ima) ter z nazivom podjetja.

Ekipa Živalnika bo na spletnem mestu živalnik.si, v sodelovanju s pravno osebo, ki bo želela oglaševati z logotipom svojega podjetja, logotip pripravila in ga umestila na stran. Pozor! Logotip je mogoče pri urejanju svojega profila dodati tudi pozneje.

Vsaki osebi se s klikom na izbranega trgovca prikaže podstran njegove ponudbe oziroma objavljenih oglasov. S klikom na izbrani oglas pa vsaka oseba vidi trgovčev oglas, vsebino, slikovno gradivo, zemljevid lokacije ter ostale podatke, ki jih trgovec objavi.

To omogoča pregledno predstavitev ponudbe vaših izdelkov, v obliki malih oglasov, ki so zbrani na enem mestu. Strošek najema oglaševalskega prostora najdete TUKAJ = cenik oglaševanja.

Za vse dodatne informacije in dogovore se obrnite na ekipo Živalnika, ki vam bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja in našla ustrezno rešitev za vas. Za vsako uporabo spletnega oglaševalskega prostora na spletnem mestu živalnik.si se je treba vnaprej dogovoriti.

Kakšne prednosti ima registrirana pravna oseba?

​Na kakšne načine se lahko oglašuje na spletnem mestu živalnik.si?

Oglaševanje je trenutno mogoče s spletnimi pasicami. Za vas pripravljamo tudi druge oglaševalske možnosti ter oglaševalske pakete, kjer bodo izbrane najboljše ponudbe za vas.

Kdo je uporabnik Živalnika?

Spletno mesto živalnik.si je namenjeno vsem ljubiteljem živali. Zagotavljamo enostavno uporabo za tiste s pomanjkljivim računalniškim znanjem in tudi vrsto možnosti za zahtevnejše uporabnike, katerim je omogočeno napredno iskanje in dodatne filtracije.

Vzpostavljen je sistem organiziranosti in točno določenih postavk za vsako posamezno kategorijo z namenom učinkovitega delovanja z minimalno možnostjo morebitnih napak. Zadovoljni uporabnik je ključni cilj našega razmišljanja in delovanja. Spletno mesto živalnik.si je zasnovano na podlagi optimalne uporabnikove izkušnje, na čim bolj preprost in zanimiv način.

Ali lahko uporabnik pošlje direktno sporočilo drugemu uporabniku?

Da. Kategorija SPOROČILA omogoča, da direkten klepet z ostalimi uporabniki. To pomeni, da lahko vsakemu prodajalcu, ki ga najdete na Živalniku napišete zasebno sporočilo, ki bo vidno samo vama.

Kako si lahko uporabnik pomaga z oznakami pri iskanju vsebin v kategoriji NOVIČKE?

Oznake (angl. tag) v kategoriji NOVIČKE vam omogočajo, da na enostaven in hiter način pridete do željenih vsebin. Na primer, če iščete informacije o opisih pasem psov enostavno kliknete na oznako in prikazale se bodo vse vsebine na to temo.

Ali obstaja možnost, kjer se lahko komunicira z vsemi uporabniki o določeni temi?

Da. Temu je namenjena kategorija DEBATA, kjer vam je na voljo klepet z ostalimi uporabniki o različnih temah, ki so zanimive za vas in vaše hišne ljubljenčke.

Ali so osebni podatki uporabnika varni?

Za varnost osebnih podatkov je poskrbljeno, saj je ne spletnem mestu živalnik.si aktiviran kriptografski protokol (SSL certifikat), ki ščiti osebne podatke. S tem smo omogočili, da osebni podatki, v primeru vdora v sistem, postanejo neberljivi za vsakogar.

Kdo je ekipa Živalnika?

Smo povezana ekipa ljudi z različnim znanjem in skupnim ciljem to je postati vodilni spletni oglasnik za male živali v Sloveniji. Naša pot temelji na podjetniškem razmišljanju, timskem delu, ustvarjalnosti, inovativnosti ter načrtovanju in uresničevanju postavljenih ciljev.

Osnovno vodilo ekipe Živalnika je pomoč in dobro delo, ki bo v korist tako živalim kot ljudem. S spletnim mestom živalnik.si si želimo izboljšati oglaševalski prostor, ki je namenjen našim hišnim ljubljenčkom. Ob tem pa delovati tudi za tiste živali, ki so ostale brez doma, zato imajo zavetišča in društva pri nas poseben status in so obravnavana drugače od ostalih uporabnikov.

Kot ekipa si prizadevamo, da bodo vsebine spletnega mesta živalnik.si kakovostne, ažurne in dostopne ves čas. Zavezujemo se, da Živalnik ne bo vseboval nezakonitih ali moralno spornih elementov, virusov ter podobnih dejavnikov, ki bi lahko škodovali omrežni infrastrukturi.

Če vas zanima več o nas, našem poslanstvu, viziji in vrednotah si preberite TUKAJ – zavihek o nas.
***

Za vse dodatne informacije in dogovore smo tukaj in vam bomo z veseljem pomagali in poskušali najti ustrezno rešitev. Vsakršna vprašanja, predlogi, popravki in nasveti so dobrodošli. Za vsakega si bomo vzeli čas in vsako vaše sporočilo temeljito proučili, popravke pa umestili na spletno mesto živalnik.si.

Na voljo smo vam preko kontaktnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ.

Želimo vam veliko uspeha pri oglaševanju vaše ponudbe.

Živalnik – Kjer je ljubezen do živali na prvem mestu.

uporaba piškotkov

Živalnik.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem uporabe našega spletnega mesta se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več informacij o piškotkih
Nastavitve
Sprejmem